Quantcast
Channel: almitooپایگاه اطلاع رسانی المیتوی جاغوری
Viewing all 39 articles
Browse latest View live

گفت و گویی با حمید رسولی؛ قهرمان ورزشی کشور

0
0

گفت و گویی با حمید رسولی؛ قهرمان ورزشی کشور

حمید رسولی از جوانان هنرمند و فعال کشور است که در سطح کشوری در رشته ورزشی خود خوش درخشیده است. در عالم مهاجرت و خستگی کار و دوری خانوده؛ با ادامه فعالیت ورزشی، الگوی خوبی برای نوجوانان می تواند باشد که همیشه فعال باشند و در پی هنر! رسولی از افتخارات ما است که توانسته با همت و تلاش؛ پرچم قهرمانی و سربلندی مردم و کشورش را به بهتزاز در آورد! 


المیتو: خودتان را معرفی کنید به چه چیزهایی علاقه مند هستید؟

رسولی: بنده حمید رسولی هستم،  فرزندخلیفه جانعلی از المیتوی جاغوری از توابع ولایت باستانی غزنی افغانستان. علاقه خاص بنده به هنرهای رزمی ورزشی است در ضمن خیلی دوست دار مطالعه و کتاب خواندن هستم.


فهرست نامزدان برنده و بازنده که ازسوی دادگاه ویژه‌ انتخاباتی به مجلس نمایندگان معرفی شدند:

0
0

دادگاه ویژه انتخاباتی سرانجام و پس از 4 ماه چشم انتظاری فیصله خود را اعلام کرد که بر اساس آن 62 نماینده از مجلس بیرون خواهند شد و افراد جدیدی به جای آنها وارد پارلمان می گردند.

ولایت هرات:

 برندگان :رحیمه جامی،  ناصر عطایی ،  احمد وحید طاهری ،محمد معروف فضلی ، نثار احمد فیضی غوریانی ، زرین زرین

بازندگان: انجنير منور شاه بهادرى، حاجى خليل احمد شهيد زاده محمد رفيق شهير محمد عارف طيب احمد فرهاد مجيبى و سيمين بارکزى

ولایت کابل:

 برندگان : جمیل کرزی احسان صاحبزاده ، بیدار زازی ، عبدالقادر زازی و روبینا جلالی

  بازندگان : داکتر عبيدالله کليمزى وردگ شريف الله کامه وال حفيظ منصور عرفان الله عرفان ، فوزيه ناصريار گلدره يى

  ولایت بدخشان:

 برندگان : عبدالشکور واقف حکیمی ، منیره محمدی ، عبدالرووف

بازندگان : عبدالولى نيازى ، الحاج صفى الله مُسلم و داکتر نيلوفر ابراهيمى  

 ولایت غزنی:

برندگان :محمد داوود سلطانزوی، عبدالجبار شلگری ، عبدالحکیم دلیلی ، نیازمحمد امیری

محمد عارف رحمانى ، خداداد عرفانى ، چمن شاه اعتمادى  و محمد على على زاده

 ولایت ننگرهار:

برندگان : ملک نذیر ، مجیب الرحمان شینواری

بازندگان :حاجى پير بخش گرديوال و انجنير سيد اکرام 

ولایت تخار:

  برندگان: محمد هاشم حیدر زاده

بازندگان: سيد اکرام الدين معصومى

  ولایت سمنگان:

برندگان: احمد خان سمنگانی ، رییس خیرالله و استاد محبوبه

بازندگان:  الحاج مخدوم مُحب الله فرقانى محمد طاهر زهير و داکتر معصومه خاورى

 ولایت قندوز:

برندگان :نورالدین بیک ، فضل کریم ایماق و رییس حسین خیل

بازندگان: شايسته باز ناصرى ، سيد داوود نادرى و داکتر فاطمه عزيز

ولایت بلخ:

برندگان :محمد یوسف غضنفر

بازندگان: محمد فرهاد عظيمى

  ولایت لغمان:

 برندگان :عبدالهادی واکفی و وکیل مری

بازندگان: بريدجنرال نقيب الله و ذوفنون صافى

  ولایت جوزجان:

برندگان:نور محمد نور

بازندگان: حاجى محمد اسماعيل

 ولایت پکتیکا:

برندگان: داکتر خدیجه ، محمود خان سلیمان خیل

بازندگان:  سيد اسحق گيلانى و ناجيه

 ولایت پکتیا:

 برندگان: انجنیر دلاور طوطاخیل

بازندگان: محمد ابراهيم غښتلى

 ولایت خوست:

 برندگان: حیات الله وزیر ، و لی خان هیله من

بازندگان: همايون و لياقت الله بابکر خيل

 ولایت فاریاب:

برندگان: سلطنت کوهی گل محمد پهلوان ، نجیب الله

بازندگان: آصفه شاداب ، محمد شاکر کارگر و انجنير محمد هاشم اورتاق

 ولایت فراه: 

 برندگان:  عبدالولی حمیدی و مسعود بختاور

بازندگان: محمد سرور عثمانى فراهى  و حاجى مامور موسى

 ولایت سرپل:

برندگان: حاجی محمد پاینده

بازندگان: محمد حسين فهيمى

 ولایت غور:

 برندگان:  مولوی دین محمد ، فضل احمد خان

بازندگان: آقاى بحر و قربان کوهستانى

ولایت بادغیس:

برندگان:  رییس محمد عمر ، حبیب الله قادسی ، عبداللطیف ، عزیزالله

بازندگان: صفيه ايماق ، غلام سرور فايز محمد موسى جناب صاحب و قاضى عبدالرحيم

 ولایت نورستان:

 برندگان: نورالله معمار

بازندگان: مولوى احمد الله مُوحد

 ولایت زابل:

 برندگان:  حمیدالله توخی، محمد اسماعیل زابلی ، تورپیکی

بازندگان: عبدالقادر قلاتوال با ،زهرا توخى زابلى و عبدالحبيب انديوال

 نمایندۀ کوچی ها:

برندگان:عبدالقادر کوچی

بازندگان: حاجى حيدر خان نعيم زوى

 ولایت میدان وردگ:

 برندگان: وحیدالله کلیمزی

 بازندگان: حاجى عبدالمجيد وردگ

 ولایت هلمند:

برندگان: معلم میر ولی

بازندگان: عبدالجبار

 ولایت قندهار:

  برندگان:  نیازمحمد فقیرلالی ، عبدالکریم اچکزی ، حاجی محمود نور ، محمد ایوب

بازندگان:  داکتر محمود خان با حاجى محمد عمر ننگيالى محمد نعيم لالى حميدزى و عطا الله جان حبيب

  ولایت بغلان:

برندگان: عاشق الله وفا ، محمد نسیم مدبر

بازندگان: محمد ظاهر غنى زاده ، دلاور ايماق

 ولایت لوگر:

برندگان:اسدالله فلاح

بازندگان: انجنير صاحب خان

Article 7

0
0

چراغ روشنی که خاموش نشود هرگز!

(یادی از کوه­مرد پایداری، بیداری و دینداری؛ حجت الاسلام و المسلمین استاد جان­علی روحانی «ره» )

شنیدیم که حجت الاسلام و المسلمین استاد جان­علی روحانی «ره»ُ به ملکوت اعلا پیوسته است! رحلت این بزرگ مرد را به فرزندان گرامی ایشانُ به ویژه جناب حجت الاسلام و المسلمین اسد الله رواحی و آقا احسان الله روحانی و خانواده و مردم شریف جاغوری و ایزدری و المیتو تسلیت میگوییم! بارها به نزدیکان ایشان گفته بودیم که زندگی نامه ایشان را تهیه کنند که در زندگی از ایشان تجلیل شود ، شاید به دلیل تواضع چنین نکردند! زندگی نامه ایشان تا چند روز دیگر به دست ما خواهد رسید تا آن زمان دین خود را ادا کرده از ایشان تجلیل میکنیم!- مدیریت و نویسندگان وبلگ المیتو.

بزرگ بود، بزرگ­تر از قله­های پایدار آسمان سای غرجستان. بزرگ بود، بزرگ کرامت نفس خود! هر روز که از عمر تحولات چهار دهه­ی بحران می­گذشت؛ این قله پایداری، اوج­تر می­شد. این مرد کوه­زاد، پناه مردم خود بود. در درازای چهار دهه بحران، هیچ­گاه پشت مردمش را خالی نکرد. بدون قوه­، توان و ضمانت اجرایی، وسیع بحران را مدیریت کرد. مهم­ترین ویژگی این مرد بحران­ها انعطاف، عدم مطلق نگری، آینده نگری، مصلحت جویی همگانی، روح عبودیت و خداترسی او بود. او مرجع مسایل فقهی مردم وروحانیت جاغوری بود. افزون بر این، پناه امن بحران­های خانمان سوز بود. اگر تدبیر او و خردمندان قوم نبود، در چهار دهه بحران خیلی از جایع و حوادث فراتر از تصور می­توانست رخ دهد. اگر در وسیع جاغوری و به ویژه ایزدری و المیتو جنگ­های داخلی کمتر رخ داده و یا خساراتی در بر نداشته و کنترل شده، یکی از موثرانش «روحانی» بوده است. المیتو، یکی از مناطق استراتژیک جاغوری است که در تحولات جاغوری نقش مهمی داشته است. مردان بزرگی از این سرزمین برخاسته که گویای بزرگی مردمان این دیار است. آیت الله علامه مدرس افغانی، حاج شیخ جمعه محقق، شهید احسانی، مرحوم مبلّغ، استاد توسلی، داکتر عنایت الله قاسمی وزیر پیشین هوانوردی و ترانسپورت، محمد شریف سعیدی و... از سرفرازان این دیارند.

آن چه شأن مرحوم حجت الاسلام و المسلمین استاد جان­علی روحانی در اذهان بزرگ می­سازد، دانش وسیع دینی، روح خدامحوری، تواضع و فروتنی، سادگی مثال زدنی، مصلحت جویی، پایداری و مقاومت او بود. میان گرایش­های گوناگون تعادل برقرار می­کرد. هیچ­گاه گرایشی را مطلق نیانگاشت. همین وسعت نگرشش بحران­ها را فرو می­کاست. به حفظ هویت روحانیت باور داشت و تا آخر زی طلبگی را رعایت کرد. سادگی پوشش، بزرگی منش، اتقان روش و صلابت اراده او انسان را به تامل وامی­داشت. آینده نگری و مصلحت اندیشی او لنگر آرامش قوم بود. همواره مردم، نظامیان، احزاب و روحانیت جوان را به اعتدال و میانه­روی فرامی­خواند. مهم­ترین ثمره­ی حضور پربرکت او، آرامش دیرپای و امنیت  منطقه بود. هیچ کسی فراتر از نقد نیست؛ اما کسی که عمر، پیشرفت علمی و امنیت روانی و معیشتی خود را قربانی خدمت به قوم می­کند؛ دیگر چه جای سخن باقی خواهد ماند!  

بایدها و نبایدهای پیمان استراتیژیک میان امریکا و افغانستان

0
0

خبرگزاري صداي افغان(آوا)- كابل

نويسنده: سيد ميرزاحسين احساني

بایدها و نبایدهای پیمان استراتیژیک میان امریکا و افغانستان

مدتی است که بحث پیمان استراتیژیک میان امریکا و افغانستان در مطبوعات و رسانه­های جمعی کشور مطرح بوده و موافقان و مخالفانی نیز داشته است. عده­ای بر این باور اند که حضور امریکا در طول ده سال گذشته هیچ گونه دستاورد مثبتی در راستای صلح وامنیت در افغانستان نداشته، بلکه نا امنی‌ها در کشور بیشتر شده است؛ بنابراين امضای پیمان استراتژیک میان افغانستان و امریکا به هیچ وجه در راستای منافع ملی مردم افغانستان نیست به همین لحاظ، حضور دائمی امریکا در افغانستان، به معنی تداوم و گسترش جنگ در افغانستان خواهد بود.

عده ای از مردم افغانستان که خروج نیروهای شوروی و سقوط دولت داکتر نجیب الله و خاطرات تلخ و درد آور دهه هفتاد خورشیدی را به یاد دارند بر این باوراند که خارج شدن امریکایی‌ها از افغانستان به شعله ورشدن جنگهای خونین داخلی انجامیده و به دخالت گسترده کشور های همسایه در امورداخلی افغانستان و تسلط دوباره تروريستان بركشور خواهد انجاميد.

از قرائن و شواهد چنین پیداست که دولت افغانستان علیرغم مخالفتهای گسترده مردمی، نخبگان و روشنفکران جامعه افغانستان تن به پذیرش این پیمان داده و پیمان استراتیژیک با امریکارا امضا خواهد نمود. و در حال حاضر مشغول زمینه سازی و اقناع افکار عمومی جامعه براي پذيرش اين معاهده و آماده سازی مقدمات برگزاری لوی جرگه برای امضای پیمان مزبور است.

اکنون که دولت افغانستان مصمم به امضای پیمان استراتیژیک با امریکا هست و گزینه دیگری در پیش ندارد باید شورای امنیت ملی کشور و کمیته مسؤول تدوین پیمان استراتیژیک بایدها و نبایدهای را در نظر بگیرد و از تعجیل و شتابزدگی در تدوین و امضای این پیمان پرهیز نماید تا منافع ملي كشور به مخاطره نيفتد و نكاتي ذيل را در پيمان استراتيژيك در نظر بگيرد.

  1. استقلال و تمامیت ارضی افغانستان به صورت جدی مد نظر نظر گرفته شود و هیچ بند و ماده‌ای که با استقلال و تمامیت ارضی کشور در تضاد باشد و آن را مخدوش نماید در این معاهده گنجانده نشود.
  2. این پیمان موقت بوده و زمان آن برای پنج یا ده سال مشخص باشد و به هیچ وجه پیمان دائمی نباشد.
  3. نظامیان و اتباع امریکای مصؤونیت قضایی نداشته و در صورت ارتکاب جرایم عمدی و غیر عمدی در افغانستان تحت تعقیب قضایی قرار گرفته و محاکمه شود.
  4. اتباع امریکایی اعم از نظامی و غیر نظامی باید به قوانین و فرهنگ افغانستان احترام بگذارد و در صورت تخطی از قوانین کشور باید دولت افغانستان حق برخورد قانونی با آنهارا داشته باشد.
  5. در طی این مدت ارتش و پلیس کشور تکمیل و مجهز شود و به خود اتکایی کامل برسد تا برای حفاظت از امینیت و مرزهای کشور نیاز به نیروهای خارجی نباشد.
  6. از کشور افغانستان علیه کشورهای همسایه استفاده نشود و به کشورهای همسایه اطمینان داده شود که از خاک افغانستان هیچ خطری متوجه کشورهای همسایه نیست و اين معاهده برضد منافع و امنيت هيچ كشوري نمي‌باشد.
  7. زیر بناهای اقتصادی و صنعتی کشور بازسازی شده و افغانستان با استفاده از كمكهاي مالي و تكنولوژيكي دولت امريكا مسير پيشرفت و توسعه را بپيمايد و بي‌كاري و فقر را از ميان بردارد.
  8.  در صورت نقض موادی از این پیمان توسط نیروهای خارجی افغانستان این اختیار را داشته باشد که این معاهده را بصورت یکجانبه لغو نماید.
  9. مواد این معاهده قبل از تصویب نهایی بصورت شفاف در اختیار رسانه ها قرار بگیرد تا صاحب نظران و نخبگان جامعه آن را بررسی و نقد نماید.
  10. عملیاتهای نظامی باید با هماهنگی دولت افغانستان انجام بگیرد و از عملیات خودسرانه جلوگیری به عمل آید تا از تلفات ملکی پیش گیری شود.
  11. بر حامیان خارجی تروریسم و مؤسسان گروهای تروریستی القاعده و طالبان فشار وارد شده و آنهارا مجبور به قطع حمایت از گروهای تروریستی نماید. زیرا مبارزه با تروریسم بدون خشکاندن ریشه آن و قطع منابع مالی و تسلیحاتی آن بی فایده خواهد بود.
  12. این معاهده باید به شورای ملی افغانستان( پارلمان و مجلس سنا) ارائه شود و به تصویب آنها برسد نه اینکه در لوی جرگه مطرح و تصویب شود. زیرا لوی جرگه برای مواقع اظطراری است که دیگر مراجع قانونی وجود نداشته باشد وقتی که مراجع قانونی منتخب مردم مانند پارلمان و مجلس سنا وجود دارد برگزاری لوی جرگه معنا و توجیه قانونی ندارد و يك هزينه اضافي را بر مردم تحميل مي‌كند. بويژه اينكه مدعوين در لوي جرگه افراد مد نظر نظر دولت خواهد بود نه نمايندگان قانوني و منتخب ملت. و معيار انتخاب و دعوت افراد در لوي جرگه هم مشخص نيست. مصلحت كشور نيز اقتضا مي‌كند كه اگر قرار باشد پيمان و معاهده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اي به اين اهميت به امضا برسد بايد تأييد نهاد قانون گذاري و مراجع قانوني كشور را به همراه داشته باشد و گرنه امضاي چنين پيماني به ضرر منافع مردم و استقلال كشور خواهد بود.

 
منبع: http://www.avapress.com/vdcgtt9w.ak9qn4prra.html

پيام تسليت

0
0

إنا لله و إنا أليه راجعون!

ارتحال ملكوتي عالم رباني جناب حجة الاسلام والمسلمين روحاني را به پيشگاه حضرت ولي عصر ارواحنا فداه و مردم شريف الميتو بويژه خانواده محترم آن مرحوم تسليت گفته و عُلوّ درجات را براي آن مرحوم مسألت مينمايم.

زندگی نامه استاد مرحوم حجت الاسلام والمسلین جان علی روحانی (ره)

0
0

فرازی از زندگی نامه استاد مرحوم حجت الاسلام والمسلین جان علی روحانی (ره)

با تسلیت رحلت عالم ربانی و مجاهد خستگی ناپذیر حضرت حجت الاسلام والمسلمین آقای روحانی، گفتنی است مردم قدر شناس جاغوری از خدمات ارزشمند این عالم بزرگ در کابل، تشییع باشکوهی انجام دادند و در جاغوری نیز از بازار غجور به سمت مرکز تشییع شد و مقامات اولسوالی استقبال رسمی انجام دادند و در بازار سنگماشه تشییع باشکوهی صورت گرفت و مردم شریف جاغوری با ده ها موتر پیکر ایشان را تا زادگاه شان المیتوی شریف بدرقه کردند و در المیتو تشییع شکوه مندانه ای برگزار شد  و در کنار مسجد جامع رسول اکرم المیتو به خاک سپرده شد که در آینده نزدیک گزارش مفصل و تصویری ارائه خواهد شد. در این فرصت چکیده ی زندگی نامه حیات پر افتخار ایشان تقدیم می شود.

با تشکر از آقایان احسان الله روحانی و دکتر عبدالحکیم محمدی )کاظمی( به دلیل تهیه زندگی نامه. نویسندگان وبلاگ المیتو .

در سوک استاد روحانی

0
0

بسمه تعالی

یاایتهاالنفس المطئنه ارجعی الی ربک راضیة مرضیه.

چه آرام و شکیبا از کوچه باغ خاطر مردم گذر کرد! چه سبک بال پرکشید آن لنگر آرامش بحران­ها! چه بزرگ بود آن جثه­ ی کوچک خاکی، بزرگ تر از فراخنای زمان و اوج تر از قله ی آسمان سای گرشستان! متانت بی مانندش، وقار باورهایش بود! سادگیش، نمایشنامه ی فخیم شخصیت و منش الهی و مردمی او بود! خانه ی گلینش باروی اعتماد مردم بود! گام های استوارش نماد راستی راهش بود و پایداری هدفمندش، پناه عزت و افتخار مردم بود!

جهت نکو داشت یاد و نام عالم ربانی و مجاهد نستوه و نایب مراجع عظام تقلید، مرحوم مغفور

حضرت حجت الاسلام والمسلمین روحانی (ره) المیتوی جاغوری

مجلس ترحیم و ختم قرآن مجید برگزار می شود؛ شرکت شکوهمندانه ی شما باعث تعظیم شعایر دینی، شادی روح ملکوتی آ« مرحوم و امتنان خاطر بازماندگان خواهد شد.

زمان: جمعه 29/ 7/ 1390؛ از ساعت 9 تا 30 :11

مکان: قم، خ. ارم، جنب مدسه آیت الله گلپایگانی، مسجد امام زین العابدین (ع)

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

از طرف: اسدالله روحانی (فرزند)، نوروزعلی توسلی (داماد) و خانواده، حبیب الله، حکمت الله و مرتضی روحانی (نوه ها)، آقای اخلاقی، آقایان کاظمی، آقیان شفیعی، و سایر بازماندگان.


نکوداشت حجت ­الاسلام و المسلمین استاد روحانی در قم

0
0

نکوداشت حجت ­الاسلام و المسلمین استاد روحانی در قم

«طنین گام­های استوارش، ضرباهنگ آرامش کاروان بود. زوزه ی گرگ های کشمیری و سیبری از پیش طنین دهشت انداخته بود. وحشت و بود و دلهره بود و تاریکی! افق شب را مه گرفته بود، زمزمه های شورش و عصیان به گوش می رسید، گرگ ها اژده ها گشته بودند و آهن پوشیده بودند!

نسیم رهایی از شمال وزیده بود، هژیرستان و مالستان آزدهای تاریکی را کشته بودند، از یک سوی گرگ های دیو سیرت صف کشیده بودند و از سوی دیگر دهگانان و مرزعه داران خورشید! سرزمین مردستان و عالم پرور المیتو که در شمال جاغوری است، در صف مقدم این رویارویی لشکر تاریکی و جرقه های بیداری و امید بود. اگر به پای نمی خاستند سرزمین شان پایمال جنگ بود و بیرانی و کشتار! پیشاپیش صف شکنان جاغوری غیورمرمان المیتو که با تصرف «کوه جانمای» شریان تنفس دیوان و شب پرستان خزیده در تعمیر سنگماشه بریده بود. مرکز اولسوالی جاغوری از همین کوه فلج شد و به تسخیر در آمد. کوه استراتژیک جانمای تنها کوه مسلط و مشرف بر مرکز سنگماشه بود که تنفگ هاس سربی مردم کارایی داشت. این کوه در تحولات نظامی جاغوری نقش مه و نفسگیری دارد.

پیشاپیش این قاصدان رهایی، پایداری و شهامت، عالمی بود که تصمیم گرفته بود بمیرد تا درخت رهایی و باور در دل مردم جوانه زند. در آن روزگار رهبری قیام و کمیته مردمی جهاد به منزله بی خانمانی و تباهی بود، که حضرت حجت­الاسلام و المسلمین استاد روحانی (ره) آن را به جان خریده بود!»


مصاحبه خبرگزاری صدای افغان با سید میرزاحسین احسانی

0
0

در گفتگو با خبرگزاری صدای افغان(آوا) مطرح شد

ایجاد پایگاه‏های دائمی امریکا، افغانستان را به میدان رقابت منطقوی و بین‏المللی تبدیل می‏کند

ایجاد پایگاه‏های دائمی امریکا، افغانستان را به میدان رقابت منطقوی و بین‏المللی تبدیل می‏کند

این روزها شاهد تلاش مضاعف دولت کابل برای امضای پیمان‏ها و سندهای استراتژیک با برخی از کشورهای خارجی هستیم که دراین اواخر پس از امضای سند راهبردی با هند، موضوع امضای یک پیمان استراتژیک میان افغانستان و فرانسه به میان آمده است.
به عقیده‏ی کارشناسان این تلاش های دولت کابل در راستای هموار کردن زمینه امضای پیمان استراتژیک بین افغانستان و ایالات متحده امریکا صورت می گیرد.
در حالی که مقامات کابل از منفعت و مزایای این پیمان سخن می رانند، اما افکار عمومی افغانستان همسو با علمای این کشور، با امضای آن مخالف بوده و آن را به ضرر و بر علیه منافع ملی می دانند.

اهداف کوتاه مدت و بلند مدت امریکا 

حجت الاسلام و المسلمین سید میرزا حسین احسانی کارشناس مسائل سیاسی در یک مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدای افغان، ضمن بیان اینکه امریکا با استقرار پایگاه های دائمی خود در افغانستان دو هدف کوتاه مدت و بلند مدت را دنبال می کند، گفت: هدف کوتاه مدت آنها مبارزه با تروریزم بین المللی است که امنیت جهانی بویژه امنیت امریکا را تهدید می کند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه امریکا می خواهد مبارزه با تروریزم را در مکانی بسیار دور از خاک خود دنبال کند، دومین و مهمترین هدف امریکا از استقرار پایگاههای دائمی در افغانستان را کنترل کشورهای منطقه و آسیای میانه، روسیه، چین و جمهوری اسلامی ایران و کمرنگ تر کردن نقش این کشورها در معادلات جهانی عنوان کرد.

افغانستان میدان رقابت های منطقوی و بین المللی

حجت الاسلام والمسلمین احسانی، با اشاره به نتایج استقرار پایگاه های نظامی امریکا در افغانستان، گفت: استقرار این پایگاهها در سطح منطقه‏ای و بین المللی مطمئنا منفی خواهد بود برای اینکه می‌تواند مناسبات دولت کابل با کشورهای منطقه و همسایه را تحت تأثیر قرار دهد و روابط سیاسی و اقتصادی این کشور با کشورهای منطقه را خدشه دار نماید و از سوی دیگر افغانستان را به میدان رقابتهای منطقوی و بین المللی تبدیل نماید.
این کارشناس در پاسخ به این سئوال که در صورت استقرار پایگاه های امریکا در افغانستان، واکنش طالبان را چگونه خواهد بود،گفت: متأسفانه طالبان با تشدید ناامنی و حملات پراکنده زمینه را برای حضور دائمی و استقرار این پایگاه‏ها آماده می‏کند و دلیل موجه برای امضای این معاهده در اختیار دولت افغانستان برای اقناع افکار عمومی قرار می‏دهد.
وی با بیان این مطلب که طالبان کاملا در کنترل سازمان استخبارات پاکستان است، اضافه کرد: مشکل بزرگ افغانستان عدم صداقت و عدم استقلال طالبان است. طالبان کاملا در کنترل ISI سازمان استخبارات ارتش پاکستان است و هیچ اختیاری از خود ندارد. طالبان فقط مجری سیاستهای اسلام آباد است. حضور نیروهای خارجی فقط بهانه‏ای برای ادامه جنگ است.
حجت الاسلام احسانی در تکمیل مطلب فوق افزود: در صورت استقرار این پایگاه‌ها طالبان ممکن است عملیاتهای خود را تشدید نماید. مگر اینکه امریکا اسلام آباد را وادار به قطع حمایت از طالبان نماید. 

عدم رضایت مردم از استقرار پایگاه های دائمی 

آقای احسانی در رابطه با برخورد افکار عمومی افغانستان با ایجاد پایگاه های دائمی امریکا در کشور گفت: مردم افغانستان از حضور و استقرار پایگاه های دائمی نیروهای بیگانه در افغانستان ناخشنود خواهند شد و افکار عمومی مردم ما پذیرای استقرار پایگاه‏های دائمی امریکا نخواهند بود. تجارب تاریخی نشان می‏دهد که مردم افغانستان هیچگاه با سلطه قوتهای خارجی در کشورشان کنار نیامده و آن را تحمل نکرده است.
حجت الالسلام والمسلمین احسانی در پایان این گفتگو با بیان این مطلب که امریکا با استقرار پایگاه های نظامی در افغانستان به هیچ وجه به اهداف از پیش تعیین شده‏ی خود نخواهد رسید، گفت: موانع زیادی فراروی امریکا قرار دارد. ناسازگاری مردم افغانستان با این پیمان و استقرار پایگاه دائمی امریکا، مشکلات اقتصادی روز افزون امریکا، نا رضایتی گسترده و رو به گسترش مردم امریکا با تداوم حضور نظامیان آن کشور در افغانستان، خستگی نظامیان امریکایی و دوری از خانواده­های شان دولت امریکارا مجبور به ترک افغانستان خواهد نمود.
 

لویه جرگه از بستن پیمان استراتژیک با آمریکا حمایت کرد.

0
0

لویه جرگه سنتی افغانستان با صدور "مشورت نامه ای" بستن پیمان استراتژیک با آمریکا و مصالحه با طالبان را مورد تایید قرار داده است.

در بخشی از این مشورت نامه آمده است که محلهایی برای ایجاد تاسیسات نظامی آمریکا در افغانستان تعیین شود و این تاسیسات باید در نزدیک مرزهای این کشور و مناطقی که تهدیدهایی علیه افغانستان وجود دارد، ایجاد شود.

اعضای لویه جرگه تاکید کرده اند که سند روابط استراتژیک میان افغانستان و آمریکا باید در حد یک پیمان یا موافقتنامه باشد و نه کمتر از آن.

آنها همچنین در پیشنهادهای خود گفته اند که این پیمان باید ضمانتهای اجرایی داشته باشد و هر دو کشور صلاحیت مساویانه فسخ آن را هم داشته باشند.

اعضای لویه جرگه تاکید ویژه ای بر این امر کرده اند بستن چنین پیمانی نباید حاکمیت ملی و تمامیت ارزضی افغانستان را نقض نکند و از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر هم استفاده نشود.

اعضای لویه جرگه سنتی همچنین گفته اند که آمریکا باید تضمین کند که افغانستان در پی امضای این پیمان به میدان رقابت های منطقه ای تبدیل نشود.

مراسم نکوداشت استاد روحانی درتهران

0
0

          مراسم نکوداشت استاد روحانی درتهران  

اشاره:این گزارش مختصر چند روز بعد از برگزاری مراسم یاد بود تهیه شده بود.اما متاسفانه به دلیل خرابی سیستم نتوانستم به موقع آنرا در ویب سایت قرار دهم.از این بابت از حضور همه خوانندگان گرامی عذر خواهی می کنم.     

روزجمعه گزشته سيزدهم آبان ماه مراسم نكوداشت مرحوم استاد روحاني ازطرف جمعي از مهاجرين الميتو مقيم تهران درباقر آباد شهر تهران برگزار شد.درابتداي اين مراسم قاريان قرآن كريم آياتي ازقرآن شريف را تلاوت كردند.پس ازآن مداح اهلبيت آقاي توسلي كوچك با مداحي خود كه مصادف بود با سال روز شهادت امام محمد  (ع)باقر مجلس را به فيض رساند.سخنران مجلس حجت الاسلام آقاي جمعه علي نظري بود.ايشان ابتدا درمورد خصوصيات امام محمد باقر(ع) بياناتي راايراد كردند وسپس در مورد بعضي ازشباهتهاي خصوصيات مرحوم استاد روحاني وامام محمد باقر(ع) اشاره كردند.امام باقردر كودكي پدر ومادر خود را ازدست دادندواستاد روحاني نيز درسنين كودكي پدر ومادر خود را از دست داد.آقاي نظري دربخش ديگري ازسخنانش گفتند ايشان بسيارساده زيست بود ودر مسند قضاوت دقت زيادي داشتند وتا كنون كسي درطول سالهاي قضاوت ايشان حتي يك بار هم روي فيصله هاي ايشان  علماي ديگر تجديد نظر نكرده اند.اين موضوع نشان مي دهد كه ايشان در قضاوت بسيار دقت داشته.

درادامه آقاي نظري گفتند كه از دست دادن علما ضايعه بزرگ براي جامعه است.وازدست دادن استاد روحاني نيز ضايعه جبران نا پذير براي جامعه ماست.در انتهاي برنامه بادعاي خير برنامه پايان يافت وحاضرين درمجلس ياد وخاطره استاد روحاني را گرامي داشتند.قابل ياد آوري است كه مرحوم استاد روحاني حدود دوماه قبل دركابل دارفاني را وداع گفتند ورحلت كردند. جنازه استاد روحاني به زادگاهش الميتوي جاغوري انتقال يافت وبا شركت علماي جاغوري اولسوال جاغوري وكابينه اولسوالي ومرددم شريف جاغوري و  الميتو تشيع شد ودركنار مسجد جامع الميتوبه خاك سپرده شد.روحش شاد ويادش گرامي باد!

پيام تسليت نمايندگان مسجد جامع الميتومقيم ايران به مناسبت رحلت مرحوم استاد روحاني.

همه ازخداییم وبسوی خدا باز می گردیم:

رحلت مرحوم حجت الاسلام ولمسلمين استاد روحاني را خدمت خانواده آن مرحوم به خصوص فرزندانش آقايان حجت الاسلام ولمسلمين اسدالله روحاني واحسان الله روحاني وعلماي جاغوري والميتو ومردم شريف جاغوري والميتو تسليت عرض مي كنيم.

بدون شك ازدست دادن استاد روحاني ضايعه بزرگي براي جامعه ماست. ايشان يكي از علماي بزرگ وتاثير گزار منطقه ما بودند كه مصدر خدمات ديني واجتماعي بوده وبراي  حفظ منطقه جاغوري از جنگها وبحرانها سعي وتلاش فراوان نمودند.ايشان درمقام نيابت مراجع ديني در منطقه، هميشه براي صلح وامنيت منطقه تلاش نمودند. روحش شاد ويادش گرامي باد.از طرف نمايندگان مسجد جامع الميتوي جاغوري.28/7/1390تهران .

 

باالميتو واله درمحرم 90درايران

0
0

با الميتو واله درمحرم 90 درايران

 سلام دوستان گرامي وخوانندگان پايگاه اطلاع رساني الميتوي جاغوري!امسال نيز مانند سالهاي قبل مردم شريف ومتدين الميتو مقيم ايران در شبهاي دهه اول محرم وتاسوعا وعاشوراي حسيني عزاداري كردند وياد وخاطره ايثار ورشادتهاي سالار شهيدان را گرامي داشتند.مهاجرين الميتو كه بيشتر درشهرهاي تهران،كرج،قم،شيراز سكونت دارند،در اين شهرها هيتهاي عزاداري بر پا نمودند.درتهران سه هيئت برپا شده بود.1-هيئت مركزي تهرانپارس.كه شامل ملا بستيهاي ريگجوي،آب قرغنه شيب،قرغنه ،چهارباغ،سياقل،دهن دوره وتبرغنك.2-هيئت فلكه دوم تهرانپارس،مربوط ملابستي دايره.3-هيئت باقرآباد مربوط ملابستي بلنده وهيئت كرج مربوط برادران ميانگه وتبرغنك .در شيراز نيز برادران مومه و...ودرشهر قم نيزدو هيئت عزاداري وجود داشت.يكي هيئت علماي الميتو وديگري هيئت سادات الميتو.تعدادي ازعلما دراين هيئتها بصورت ذاكر دعوت شده بودند وتعدادي ديگر از علما هم درتركيب هيئت مسجد جامع با نمايندگان مسجد جامع به هيئتها رفتند.ودرمورد مسجد جامع وپيشرفت كار مردم رادر جريان قرار دادند.علمايي كه بصورت ثابت درهيئتها بودند عبارت بودند از:هيئت مركزي تهرانپارس حجت الاسلام صابري،هيئت فلكه دوم تهرانپارس حجت الاسلام كاظمي ،هيئت ابوذر تهران حجت الاسلام رحماني ،هيئت باقرآباد تهران حجت الاسلام توسلي،هيئت كرج حجت السلام حاجي رحيمي ،هيئت احمد آباد حجت الاسلام فاضلي، هيئت توحيد حجت الاسلام جاويد وهيئت شيراز حجت الاسلام رضايي.علمايي كه درقالب هيئت مسجد جامع به تكاياي عزاداري رفتند عبارت بودند از:حجت الاسلام محمدي،حجت الاسلام نظري ،حجت الاسلام فياض،حجت الاسلام عرفاني وحجت الاسلام محسني وحجت الاسلام حاجي محمدي كه به شيراز تشريف برده بودند.با كمك اين علما ونمايندگان محترم مسجد جامع كمكهاي خوبي براي مسجد جامع جمع آوري شد كه درآينده جزئيات ومقدار اين كمكها به حضور تان عرضه خواهد شد.در روز تاسوعا مانند سالهاي قبل جلسه عمومي درهيئت فلكه دوم تهرانپارس با شركت نمايندگاني از سراسرالميتو وازهمه ملابستيهاي الميتوبرگزارشد.جلسه روز تاسوعا با سخنراني حجت الاسلام شوكت علي محمدي آغاز شد.ايشان در دربخشي ازسخنانش فرمودند:ما بايد سعي كنيم ازچوكات زندگي فردگرايي بيرون آييم وزندگي جمعي را كه تقسيم كار در آن صورت مي گيرد درجامعه خود حاكم سازيم.در جامعه هزاره فعلا يك فرد ميخواهد مستقل باشدوخودش همه چيز داشته باشد.مثلا يك دهقان مي خواهد با اندك زميني كه دارد،هم گندم بكارد هم جو وهمكچالو وهم تنباكو و...در صورتي كه اگر ازيك نوع محصول بكارد محصول خوبي برداشت خواهد كرد.ايشان دربخش ديگري از سخنانش گفتند:مردم شريف هزاره ساكنان اصلي وبومي سرزمين افغانستان هستند وافتخارات زيادي دارند وخدمات فراواني انجام داده اند.به عنوان مثال حضرت علي(ع)حاكميت غور وخراسان رابه شنسب پادشاه غورسپرد.چون مردم آن سامان به دعوت حضرت علي شيعه ومسلمان شدند.افتخارديگر اينكه در زمان بني اميه تنها جايي از سرزمينهاي اسلامي كه ذلت لعن ونفرين بر مولاي متقيان امام علي(ع)را نپذيرفتند،مردم شيعه افغانستان وحاكمان غور وغرجستان بودند.درانتهاي برنامه روز تاسوعا عبدالكريم افضلي از نمايندگان مسجد جامع گزارش مختصري ازپيشرفت كار مسجد جامع رابيان كرد ودر انتهاهر يك از حاضرين درمجلس كه علاقه مند بودند نظرات خود را بيان كردند.درانتها برنامه بادعاي حجت الاسلام صابري خاتمه يافت.هم چنين در اين برنامه بنا به پيشنهاد آقاي صابري وموافقت نمايندگان مردم قرار شد صندوق صدقات ساماندهي شود.درمحرم امسال با تلاش نمايندگان مسجدجامع وعلماي گرامي كمكهاي خوبي جمع آوري شد. همانطور كه.خوانندگان گرامي ميدانند مرحله هشتم كمكها با تا خير فراوان همراه بود وعوامل مختلفي داشت .يكي از اين عوامل دفن مرحوم استاد روحاني در كنار مسجد جامع بود.عده اي بدون مشورت وهما هنگي با مردم سر خودانه كاري را كردند كه بهانه به دست كساني دادند كه از ابتدابا ساخت مسجد جامع چندان علاقه اي نداشتند.مردم شريف الميتو با دفن مرحوم استاد روحاني دركنار مسجد جامع هيچ گونه مخالفتي نداشتند.بلكه ازكارهاي سرخودانه عده اي ،عده  اي از مردم رنجيده خاطر شدند.مردم انتظار دارند كه :همانطور كه همه مردم دست به دست هم دادند ومسجد جامع را ساختند،همانطورهم درتصميم گيريها بايد همه مردم سهم داشته باشند.مردم الميتوثابت كردند مسجد جامع خود راهم مي سازند واتحاد وهمبستگي خود را هم حفظ مي كنند. استاد روحاني متعلق به همه مردم الميتو است و استاد روحاني بيشتر از اينها حق دارد.مرحوم استاد روحاني يكي از علماي بزرگ جاغوري بود كه نقش تعيين كننده اي در منطقه داشت .هميشه خواهان صلح وآرامش درمنطقه بود واين راعملا ثابت كردند.منطقه الميتو از بركت وجود استاد روحاني وديگر دلسوزان وبزرگان منطقه هميشه در دوران بي ثباتي از ثبات وامنيت نسبي بر خور دار بود. در انتها به عرض تان مي رسانم كه درآينده جزيئات كمكهاي فوق العاده وفصلي را به محضر تان تقديم خواهم كرد.

مصاحبه خبرگزاری صدای افغان با سید میرزاحسین احسانی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران

0
0

حجت الاسلام و المسلمین احسانی

 نفوذ کلام، اراده آهنین، توکل به خدا، ایمان به پیروزی و عشق به مردم از امام خمینی یک شخصیت ممتاز و یک رهبر بی نظیر ساخته بود

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - مشهدمقدس سرویس سیاسی

اراده‏ ی آهنین و رهبری واحد امام خمینی(ره)، رمز پیروزی انقلاب اسلامی ایران است

مبارزه با استبداد داخلی و استیلای خارجی، آزادی خواهی، عدالت طلبی و حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش، وجوه مشترک انقلاب های عربی و انقلاب اسلامی ایران می‌باشد
     

"بی نام حضرت امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی ایران در هیچ کجای دنیا شناخته شده نیست"، این جمله ای است که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خامنه ای، در توصیف نقش متمایز و بارز امام خمینی(ره) در رهبری انقلاب اسلامی ایران بیان کرده اند.
این تعبیر بی‌گمان، گویاترین تعبیر از پیوند عنصر رهبری با انقلابی است که به گفته بسیاری از تحلیلگران سیاسی دنیا ماهیت، ویژگیها و عملکرد آن با هیچکدام از نمونه های مشابه آن در تاریخ تمدن بشری قابل مقایسه نیست.
روی این اصل، جامعه اسلامی و تاریخ بشریت شخصیت ممتاز و کم نظیر حضرت امام خمینی (ره) را که با افکار و اندیشه های بلند و تلاش های صادقانه ‏ی خویش، مسیر تاریخ را دگرگون کرده، هیچگاه فراموش نخواهد کرد.
و اینک با فرارسیدن دهه فجر، سالروز جشن های پیروزی انقلاب اسلامی، یک بار دیگر توجه ها متوجه این انقلاب، بنیان گذار آن و تاثیرگذاری هردو برمنطقه وجهان می شود. درهمین رابطه، حجت الاسلام و المسلمین سید میرزا حسین احسا‏نی در گفتگو با خبرگزاری صدای افغان(آوا) با اشاره به نقش بی بدیل بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران در شکل گیری بیداری اسلامی، تاکید نمود: امام خمینی (ره) از جایگاه والا و برجسته‌ای در سطح جهان و ملل مسلمان برخوردار می‌باشد، چرا که ایشان تنها کسی بود که توانست عزت اسلامی را به مسلمانان برگردانده و جوانه امید را در دل مسلمانان زنده و توده های مسلمان را به پیروزی امیدوار سازد.
وی ضمن اعتقاد به اینکه امام خمینی(ره) به مسلمانان آموخت که می توان با توکل بر خدا و ایمان به پیروزی، بر حکومتهای جا‏‏بر و وابسته به استکبار فائق آمد، اذعان داشت: امام برای ملتهای مسلمان به الگوی مقاومت و اسوه ی حسنه تبدیل شده، چنانچه امروزه آزادی خواهان با الهام گیری از این الگو، انقلابهای خود را به پیروزی رسانده و می‏رسانند.
این نویسنده و پژوهشگر افغانستانی در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران، چه عوامل و زمینه هایی را مؤثر می دانید، گفت:عوامل متعددی از جمله اسلام خواهی، آزادی خواهی و استقلال طلبی،نقش موثری در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) داشته است.
وی سپس به نقش مصلح و بیدارگر بزرگ مسلمانان سید جمال الدین افغانی اشاره و خاطر نشان کرد: از آنحاییکه در چند سده¬ی اخیر اکثر کشورهای اسلامی تحت سیطره استعمارگران قرار داشتند و ملتهای مسلمان در زیر یوغ استکبار به زانو در آمده بودند، سید جمال الدین افغانی در آن شرایط، نهضت بیدارگری خویش را علیه استعمارگران آغاز و بذر بیداری و امید را در میان ملل مسلمان پاشید.
آقای احسانی در ادامه به صحبت در خصوص چگونگی شکل گیری انقلاب اسلامی در ایران پرداخت و اظهار داشت: پس از شکست نهضت مشروطه و به قدرت رسیدن رضاخان در ایران به کمک بریتانیا، وی به دستور انگلیسها شروع به مبارزه با دین، مظاهر دینی و علما نمود، چرا که رضا خان، دین و عالمان دینی را بزرگ ترین مانع برای رسیدن به اهداف شوم خود و استعمارگران می‌دانست.
این عالم دینی در تکمیل مطلب فوق، اضافه نمود: در آن دوران، مبارزه با دین حتی پس از تبعید رضاخان و بر تخت نشستن محمدرضا پهلوی ادامه یافت و استقلال ایران با تصویب طرح کاپیتولاسیون در سال 1343، توسط آمریکا و مزدورانش کاملاً لگد مال شده بود، از این رو شرایط ایجاب می کرد که اقدامی علیه رژیم شاهی صورت گیرد و اینجا بود که امام خمینی(ره) با رهبری پیامبرگونه اش نهضت اسلامی را پس از سالها تلاش و مبارزه به ثمر نشاند.
وی، استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را از اهداف امام خمینی(ره) برشمرد و افزود: ایشان با مطرح کردن تئوری ولایت فقیه، نظریه‏ی نوینی را در شیوه‏ی حکومت داری اعلام نمود و سیاست و دیانت را در هم آمیخت و با این عمل ثابت کرد که دین از سیاست جدا نیست و سیاست باید در خدمت دیانت باشد.
آقای احسانی در ادامه‏ی گفتگو با خبرگزاری صدای افغان(آوا) بیداری اسلامی را الهام گرفته و متأثر از انقلاب اسلامی ایران خواند و گفت: مبارزه با استبداد داخلی و استیلای خارجی، آزادی خواهی، عدالت طلبی و حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش، وجوه مشترک انقلابهای عربی و انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) می باشد.
به گفته‌ی وی تفاوت انقلابهای عربی با انقلاب اسلامی ایران در رهبری انقلاب است. انقلاب اسلامی ایران رهبری واحد داشت و این رمز پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود. نفوذ کلام، اراده آهنین، توکل به خدا، ایمان به پیروزی و عشق به مردم از امام خمینی یک شخصیت ممتاز و یک رهبر بی نظیر ساخته بود و این همان ویژگی مهمی است که انقلابهای عربی فاقد آن است.
این آگاه امور سیاسی سپس به تحریم های غرب علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره و تأکید نمود: اگر چه آمریکا و متحدانش تلاشهای فراوانی در جهت به زانو در آوردن کشور جمهوری اسلامی ایران می کنند، اما شاهد هستیم که این انقلاب همچنان محکم و پابرجاست و هیچ خللی در این نظام به وجود نیامده است.
وی در ادامه اضافه نمود: همان عواملی که در پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به ثمر رساندن آن مؤثر بود در تداوم انقلاب مؤثر است و نقش ایفا می نماید. همانگونه که اسلام خواهی، عدالت طلبی، استقلال طلبی، بیگانه ستیزی توکل به خدا و تکیه برمردم به جای تکیه بر قدرتهای بیگانه انقلاب اسلامی را به سوی پیروزی سوق داد در حفظ و تداوم انقلاب نیز مؤثر است. انقلابها زمانی شکست می خورند که از اهداف اولیه خود دور شوند و از اصول  انقلاب خود ست بکشند و از مسیر اصلی خود منحرف شوند. تازمانیکه انقلابها به اهداف اولیه خود پایبند و ملتها به آرمانهای انقلاب وفادار باشند انقلاب شکست نخواهد خورد و این راز بقا و تداوم انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی است که علیرغم تهدیدها، فشارها و تحریم ها به حرکت رو به جلو خود ادامه می‌دهد و هیچ مانعی نمی‌تواند آن را از حرکت باز دارد.

چند شعر از بنیاد امید

0
0

بنیاد امید یکی از استعدادهای جوان شعر پارسی دری است که با تحصیل در رشته ادبیات دری امیدهایی تازه ای ایجاد کرده است. بنیاد امید در جشنواره قند پارسی به دور دوم هم راه یافت. ایشان شعرهایش را در ویب کوچه منتشر می کند. به امید موفقیت های بیشترش چند شعرش را می خوانیم:

بنیاد امید

۱

درکجای این قرنَم؟

پاچه بالا می زنند

درعبور قرن های سکوت

     داد می زنم، دموکراسی !

                  پژواک بدویت و تحجر

آهنگی ست، درگام های اشتری

                                 رییس جمهور...

قافله ای می آید

از مسیر اقیانوس منجمد فاشیزم

          واژه ای نمی یابم، در قاموس مدنیت

                                              کوچی ؟

کابوس خواب های کودکی ام ...

                                      شاید...

کفش های کهنه ام نشان می دهد

                          مسیر سرخ تاریخ را

که دارد گم می شود زیر سم قافله

قبای ژنده ام را می تکانم

                    بوی  وحی می دهد:

" هرکجا هستید، باشید "

            بامیان مال شماست-

                      جاغوری، بهسود، ناهور...

حاتم شدن چقدر آسان است !

          اگر بگذارند

نمی دانم، شاه شاه است

                  غلام، غلام... ؟

به یاد می آورم که گفته بودند:

         ذوب می شود انجماد اقیانوس...

              به هیچ چیز باورم نمی شود،

دموکراسی، دین، حقوق بشر، فرهنگ مدنی ...!؟

       تا کجا ی این زمان قهقرایی

                            بگریم، بودنم را ؟             

در ادامه مطلب بخوانید 

سیری کوتاه بر پیشینه و آیین­های نوروزی در افغانستان

0
0

پیشواز بهار

افغانستان امروز در تاریخ کهن به نام «هنیره»، «اییران وییجه» و «خراسان» یاد می­شده است. این کشورسال نو مبارک! در دو سده­ی اخیر به نام افغانستان مشهور شده است. افغانستان وارث فرهنگ اصیل و تاریخ پر افتخار ایران کهن و خراسان است و بدون آن کالبد بدون روح خواهد بود. مردم شریف افغانستان علی رغم اراده­های سیاسی فرامرزی و استعماری، فرهنگ اصیل خود را حفظ کرده و در بسیاری از موارد خردمندانه آن را با مظاهر جدید دینی خود هماهنگ ساخته­اند. قدیمی ترین فرهنگ­های مردمی و ملی این سرزمین در قالب فرهنگ ملی و خرده فرهنگ­های محلی محفوظ مانده است. افغانستان زادگاه ادیان تاریخی «مهر پرستی»، «میترایی»، «ودایی»، «زردشتی» و... بوده است که بسیاری از مظاهر فرهنگی ادیان گذشته­ی مهرپرستی، ودایی، زردشتی، بودایی و... در فرهنگ رفتاری این مردم موجود است.

افغانستان زادگاه کهن ترین میراث مکتوب بشری است. «ریگ بید» یا ریگ ودا، در سرچشمه­ی رود سَرَسوَتی (به تعبیر ریگ بید) یا رود هَرَخوَتی (به تعبیر اوستا) یعنی در منطقه­ی «بهسود» افغانستان کنونی سروده شده است. این کتاب مهم ترین منبع زبان شناختی مردم شریف افغانستان است که بسیاری از مظاهر فرهنگی این آیین در میان مردم بومی و محلی یعنی «هزاره­های» افغانستان موجود است. کتاب دینی زردشت، «اوستا» نیز در کناره­ی «رود دایتی» که از «بند امیر بامیان» سرچشمه می­گیرد سروده شده است. مردم بومی و محلی زادگاه این دو میراث فاخر زبان دری بیشترین ویژگی­های زبانی این دو کتاب را حفظ کرده­اند. اصیل ترین لهجه­ی زبان پارسی در گفتار مردم محلی و زادگاه این دو کتاب موجود است. دانشمند ارجمند استاد نجیب مایل هروی به نکته در کیهان فرهنگی پرداخته است.


رويدادهاي اخير الميتو درخارج و داخل منطقه

0
0

  رويدادهاي اخير الميتو در خارج و داخل منطقه

سلام به همه دوستان الميتو و خوانندگان گرامي پايگاه اطلاع رساني الميتوي جاغوري!  

اين پنجره بارها ازعموم نويسندگان و قلم به دستان عزيز الميتو درخواست نموده كه قدم پيش بگذارند و همكاري خود را اعلام نموده تا اسم رمز براي آنها ساخته و در اختيارشان قرار گيرد  و مطالب شان را نشر و مديريت كنند و در اين دريچه جاي براي همه وجود دارد. هم براي من و امثال من كه از سواد كمتري بهره مند هستيم و هم براي دوستان ديگر كه از تحصيلات بالا و تخصصي برخوردارند، به خصوص علماي ما كه علاوه برتحصيلات حوزوي كه مردم تشنه علم آنها هستند ،اكثر علماي منطقه ما برخوردار ازتحصيلات در رشته هاي مختلف شده اند.حالا كه اين زمينه آماده شده و اين عزيزان از اين فرصت استفاده كرده و در رشته هاي مختلف علم اندوخته اند ،لازم است كه مقداري از اين علوم را به مردم انتقال دهند.

فراخوان پايگاه اطلاع رساني الميتو متاسفانه با استقبال مواجه نشد. حتي دوستاني كه اسم رمز دارند هم چندان همكاري  نكردند. چندي قبل در جمع علما در قم بوديم كه در آنجا از طرف عده اي از علما پيشنهاد ساخت سايت اينترنتي داده شد كه اگر به صورت جدي دنبال شود، پيشنهاد خوبي است و آن را به فال نيك مي گيريم. البته ساختن سايت يك شرط هم دارد و آن اينكه دوستاني كه اين كار را مي‌كنند پشتكار داشته باشند و سايت را به امان خدا رها نكنند. از اين مقدمه كه بگذريم چند رويداد اخيرمربوط منطقه الميتو را به عرض تان مي رسانم:  

1.      ديدار جعي از نمايندگان الميتوي جاغوري با استاد محقق

چندوقت پيش استاد محمد محقق سفري به ايران داشت و فرصتي پيش آمد كه عده‌اي از نماييندگان مهاجرين الميتوي جاغوري ديداري با ايشان داشتند. در اين ديدارنكات زير مطرح شد:

الف- ما اتحاد نيروهاي فعال سياسي و فرهنگي هزاره و هماهنگي آنان را يك ضرورت مي دانيم؛

ب- نمادتحقق تفكرعدالت خواهي در تقسيم عادلانه واحدهاي اداري است كه انتظار داريم دراين راستا تلاش‌هاي منسجمي انجام شود و ولايت شدن جاغوري يكي از مطالبات جدي مردم هزاره است؛

ج- ساماندهي هزاره‌ها در داخل و خارج از كشور جهت بهره مندي از توانمندي بيشتر كه نياز جامعه ماست؛

د- چندين سال است كه در راستاي تبعيض و استبداد راه قره باغ – جاغوري-مالستان  درست نمي‌شود ما خواهان پيگيري اين موضوع هستيم؛

هـ مهاجرين بدون مدرك از مشكلات بيشتري در رنج‌اند و هنگام بازگشت به افغانستان نيز حمايت نمي‌شوند.اگر ازگشت مهاجرين يك ضرورت است، هرك‌هایی اي دسترسي مهاجران فقیر در نظر گرفته شود؛

ش- ضعيت اداري سفارت افغانستان در تهران اعمال تبعيض ازمشكلات مهاجرين در ايران است. موارد وق توسط جمعي از نمايندگان مهاجرالميتوي جاغوري مطرح شد واستاد محقق نيزدرتوضيحاتي را ارايه كردند.  

2.      جمع آوري كمك فوق العاده در رو زهاي عيد درتهران براي مسجد جامع 

درتاريخ1/12/1390 به پيشنهاد استاد توسلي درتهران جلسه اي داير شد .الحاج استاد توسلي والحاج رسولي كه اززيارت مكه مكرمه ومدينه منوره وزيارت عتبات عاليات سوريه وعراق برگشته بودند درخواست نمودند كه نمايندگان مسجد جامع الميتو راببينند.اين جلسه ازطرف نمايندگان داير شد وبه اتفاق استاد توسلي وآقاي رسولي چند تن ازروحانيون نيز به نمايندگي از طرف علما حضورداشتند ونمايندگان مسجد جامع رسول اعظم(ص)الميتو وتعدادي از موسفيدان نيز درجلسه حضورداشتند.در اين جلسه بعد از گزارش استاد توسلي ازپيشرفت كارمسجد جامع ونقطه نظرات نمايندگان،علما وموسفيدان موارد زير به تصويب قرار گرفت.

1-پيگيري جدي الحاج استاد توسلي درخصوص محوطه مسجد جامع با همكاري

 موسفيدان منطقه.

2-تصويب طرح جمع آوري كمكهاي مردمي درسال دو مرتبه،اول بهار وماه محرم به مقدار توان.

3-تهيه وتدوين پيشنويس آيين نامه مسجد جامع وارسال آن به داخل جهت اصلاحات واضافات وتكميل نهايي آن.

4-لغوجمع آوري كمك به شيوه قبلي كه بصورت فصلي صورت مي گرفت.

5-تهيه متن معين بامهر وامضا براي جمع آوري كمك ازموسسات،بيوت آيات عظام وخيرين مهاجر و انصار.

نكات بالا مورد تصويب قرار گرفت و جمع آوري كمك در روز ششم برج حمل با حضور علماي قم(آقايان جمعه علی نظري ، شوکت علی محمدي، سید حبیب الله طاهري، سلمان علی توسلي و حاجي رحيمي) و نمايندگان مسجد جامع درتهران  آقايان: حکیم ابراهمي، عبدالکریم افضلي، شکرالله احمدي، سید رضا موسوي،حمید  ملك زاده،علی ظفر جعفري ریگجوی، حاجي يوسفي، علی مدد رحيمي و خرمي دهن دوره) انجام گرفت و با استقبال مردم شريف الميتو قرار گرفت.

 در ساير شهرها مانند شيراز و قم و... نيز هماهنگي صورت گرفته كه كمكهاي مردم توسط نمايندكان محترم و مشاركت مردم شريف مهاجر الميتو جمع آوري گردد.

در اينجا لازم ميدانم ياد آوري كنم كه عزيزان الميتو درساير كشورهانيز دقت نمايند بار ساختن مسجد جامع را تنها به دوش عزيزاني كه مقيم ايران هستند نگذارند. همه در حد توان سهم بگيرند تا ان شا الله اين مسجد كه مايه افتخار همه مردم الميتو است هرچه زودتر ساخته شود. درمورد آيين نامه مسجد هم گروهي از علما كار تدوين پيشنويس آن‌را به عهده گرفته اند كه پس از تهيه آن نظرات نمايندگان و موسفيدان گرامي در داخل و خارج از كشور درآن لحاظ خواهد شد.

3.      آغاز سال تحصيلي جديد در الميتو

براساس خبرهاي كه از الميتورسيده مكاتب الميتو سال جديد تحصيلي را آغازنموده است.در افغانستان هم زمان باشروع سال نو مدارس نيز بازگشايي ميشود.مكاتب الميتودرحالي سال تحصيلي را آغاز نموده كه بامشكلات زيادي دست وپنجه نرم مي كند.كمبود معلم،چه معلم مسلكي وچه معلم عادي كه بيشترين ضربه ازاين ناحيه متوجه دانش آموزان عزيز مي گردد كه ازهمان ابتدا دروس به خوبي آموزش داده نمي شود.كمبود ميز وچوكي يكي از مشكلات ديگر است كه دانش آموزان با آن مواجه هستند.مكتب جديد شايار سلطان كه به تازگي ساخته شده اصلا ميز وچوكي ندارد ،سرويس بهداشتي و آب شرب براي خوردن ندارد وفقط ساختمان آن ساخته شده وساختمان اداري نيز ندارد.عزيزان تاديدار بعد خدا نگهدارتان.

تکذیب خبر شبکه اطلاع رسانی افغانستان

0
0

شبکه اطلاع رسانی افغانستان (افغان پی‌پر) در خبر کوتاه و بدون توضیح زمان و مکان، به نقل آقای حمید دانش نماینده شورای ولایتی غزنی، با عنوان «این بار نوبت اتهام به علما» انتقادی از علمای درس خوانده در پاکستان و ایران نقل کرده بود. همزمان از سوی وزارت حج و اوقاف نیز وابستگی علما مطرح شده و خواستار معرفی شدن ملایان وابسته به خارج شدند. برخی پنداشتند که موضع وزارت حج، در پی سخنان آقای دانش بوده است.

آقای دانش در تماسی با سایت جاغوری یک از عدم رعایت اخلاق ژورنالیستی و تقطیع سخنانش انتقاد کرد و آن‌را سلطه رسانه‌های بی‌مسؤلیت خواند. ایشان گفتند سخنان من در باره ناامنی کشور در چند محور بوده، انتقاد از نیروهای خارجی، انتقاد از دولت و انتقاد از علمای سنی و شیعه. در کشور اسلامی افغانستان علما در تحولات سیاسی نقش برجسته و ممتازی داشته‌اند و می‌توانند این نقش را در تامین امنیت پایدار در کشور دو باره ایفا کنند.

علما باید ماهیت جنگ در جبهه طالبان و دولت افغانستان را روشن کنند. باید علما فتوا بدهند که آیا قرار گرفتن در جبهه طالبان مشروعیت دارد، که هر روز محتوای قرآن و دستور قرآن آتش زده می‌شود؟ آیا کشته شدن در صف طالبان شهادت است؟ اگر مشروعیت ندارد علما تصریح کنند و پیوستن به طالبان را حرام اعلام کنند تا بچه‌ها و جوانان مسلمان در این صف قرار نگیرند. اگر دولت افغانستان اسلامی مشروع است جنگ در برابر دولت اسلامی حرام است. اگر دولت افغانستان مشروعیت ندارد چرا علما ساکت نشسته‌اند. من نقش علما را در کشور نقش ممتازی می‍‌دانم. ایشان موضع وزارت حج را به کشف اسناد و مدارکی مربوط دانستند که وابستگی برخی از ملاها را به پاکستان نشاان داده است. 

منبع: جاغوری یک 

زندگی نامه عالم ربانی مرحوم حاجی علی محمد

0
0

«مرحوم حجت الاسلام والمسلمین استاد حاج شیخ علی محمد [ره] »

(معروف به حاجی کلان)

پیرمرد، چشم و چراغ قریه، قبیله و اقلیم خویش بود! او، عالم روشن ضمیر، زاهد متهجد، روحانی پر تلاش و نستوه بود! خالصانه در راه گسترش فرهنگ ناب اسلامی کوشید، نسلی فرهیخته­ای را پرورید! المیتو، دار و ندار دیروز و امروزش، بی واسطه یا با واسطه دسترنج اوست!

مرحوم حاجی کلان

عالم ربانی، سخت کوش و متهجد جناب حجت الاسلام و المسلمین حاجی کلان یک عمر برای باسواد سازی و تربیت دینی مردم المیتو کوشید و ده‌ها سال ملایی کرد و صدها نفر را باسواد ساخت. نسل پیر و برکت‌های جامعه ما تربیت یافته مکتب این مرد بزرگ است. عالمان بزرگی مانند آیت الله تقدیسی، حجج اسلام آقایان روحانی (ره)، رضوی (مقیم سوریه)، و... از شاگردان این مرد بزرگ است. حاجی کلان یکی از ملاهایی است که در شاگرد پروری بسیار موفق بوده است. پس از ایشان یکی از کسانی که در این امر موفق بوده و شاگردان بسیاری پرورش داده، حجت الاسلام و المسلمین زاهدی تبرغنک است.

متاسفانه اکنون ملاهای مکتبخانه‌ها به وظیفه‌شان عمل نمی‌کنند. اکنون که مکتب‌های رسمی وظیفه سوادآموزی را به خوبی انجام میدهد، وظیفه ملاهای مکتب تربیت دینی است و نه سواد آموزی. باید کلاس‌های روخوانی، روان‌خوانی، تجوید قرآن، درس‌های عقایید و... را با روش‌های جدید آموزش دهند. یاد این بزرگ مررد را گرامی داشته، با تشکر از نوه این بزرگ مرد، جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر کاظمی که با اصرار دوستان زندگی نامه را تهیه کرده‌اند:

مرحوم حاج علی­محمد فرزند شاه­محمد در سال 1282هجری شمسی در قریه «کُوشه» واقع در ناوه‌ی المیتو جاغوری در خانواده مذهبی و کشاورز به دنیا آمد.[2] والدین ایشان با وجود فقر شدید، فرزندشان را احتمالا از هفت - هشت سالگی به مکتب فرستادند. اولین استاد ایشان «ملا جان محمد» است که در المیتو ملا بوده است، ملا جان محمد اصالتا پشتو زبان (افغان) ولی شیعه بوده گرچه دقیقا روشن نیست که در کجا می‌زیسته اما این نکته روابط شیعیان آن دوران را ولو از هر قومی که بوده‌اند ، نشان می‌دهد.

از یاد رفتگان بایسته در یاد!

0
0

گرامی باد یاد سبز آنانی که رد پای­شان آسمانی شدند تا سایبانی بر دیدگان حیرت و الهام جرعه­ای بر عطش جویندگان دانش و مهر باشند؛ فروهرانی  که جز دانستن هدفی نداشتند، جز روشنایی و داد آرمانی و جز انسانیت و اندیشه جرمی!

تند باد وزیده از جنوب نفرت و برخاسته از قاف جهالت و جنون، «طالبان» خشم و خشونت و خاک سوخته و تمامیت خواه؛ طومار حضور سبزشان را از دانشگاه (دانشگاه بلخ) و هستی­گاه چنان در هم پیچید که رد پای­شان هم آسمانی شده است؛ دو دوست دانشجویم، از یاد رفتگان بایسته در یاد، «علی­جمعه فکوری» و «رحمت الله قربانی!»

 

ارسال مرحله هشتم کمکها وتداوم کارمسجد جامع المیتو

0
0

ارسال مرحله هشتم كمك‌ها وتداوم كار مسجد جامع الميتو

مرحله هشتم كمك‌هاي مهاجرين الميتو مقيم ايران كه زمستان سال قبل جمع آوري شده بود،به داخل فرستاده شد. علت تاخير در فرستادن هم جمع آوری کامل کمک‌ها بود که برخی از ملا بستی‌ها کمک‍شان نرسیده بود و نیز نوسانات ارزش ارز بود. ارزش تومان درمقابل افغاني و دلار در دو ماه قبل از بي ثباتي برخور دار بود و همين امر باعث شد تا نمايندگان مسجد جامع از فرستادن مبلغ هشت ميليون توماني كه درمرحله هشتم و كمك فوق العاده محرم جمع آوري شده بود خود داري كنند. علت ديگر آن هم فصل زمستان بود كه كارهاي مسجد جامع عملا تعطيل بود. با استفاده از اين فرصت نمايندگان مسجد ،مبلغ جمع آوري شده مرحله هشتم كمك‌ها را به داخل فرستادند.

لیست ملابستی‌های المیتو و مقدارکمک‌شان:

1-ملاشريكي ريگجوي مبلغ 477000 تومان به نمايندگي آقاي ايوب شفيعي.

2-ملاشريكي آب قرغنه شيب مبلغ 400000 تومان به نمايندگي آقاي شكرالله احمدي.

3- ملا شريكي چهار باغ مبلغ900000 تومان به نمايندگي عبدالكريم افضلي.

4- ملا شريكي دايره مبلغ 630000 تومان به نمايندگي آقاي حكيم ابراهمي و آقاي حميد ملك‌زاده.

5-ملا شريكي قرغنه مبلغ 515000 تومان به نمايندگي نعيم زاهدي.

6- ملا شريكي ميانگه مبلغ 150000 تومان به نمايندگي علي مدد رحيمي.

7- ملا شريكي تبرغنك مبلغ 125000 تومان به نمايندگي حاجي يوسفي.

8- طلاب علماي قم مبلغ  150000 تومان به نمايندگي آقايان نظري، فياض ، رضايي و عرفاني چهل دختران.

9-آقاي عزيزالله رضايي نماينده ملاشريكي بلنده مبلغ 50000 تومان.

10- ملاشريكي دهن دوره مبلغ 100000 تومان به نمايندگي آقاي خرمي.

ليست كمك‍‌هاي فوق العاده محرم

1-   هيئت مركزي تهرانپارس(ملا بستي‌هاي ريگجوي، آب قرغنه شيب، چهارباغ،قرغنه ، سياقل، دهن دوره و تبرغنك )مبلغ 1020000 تومان.

2-   هيئت تهرانپارس (ملاشريكي دايره) مبلغ 477500 تومان.

3-   هيئت كرج (برادران ميانگه وتبرغنك) مبلغ 123400تومان.

4-   هيئت احمد آباد مستوفي مبلغ653000تومان.

5-   هيئت شيراز (برادران  منبر شريك مومه و...) مبلغ 1150000تومان

6-   هيئت باقر آباد (ملا شريكي بلنده) مبلغ 200000تومان.

7-   هيئت ابوذر(عده اي ازبرادران تبرغنك وميانگه) مبلغ142000تومان.

8-   هيئت سادات قم مبلغ225000تومان.

9-   هيئت طلاب وعلماي قم مبلغ535000تومان.

10-  هيئت توحيد (برادران چال و ميانگه) مبلغ 200000 تومان.

درمجموع مبلغ هشت ميليون تومان جمع آوري وبه داخل فرستاده شد.البته دوستان گرامي توجه دارند كه بعد از مرحله هشتم ،يك مرحله كمك فوق العاده درروزهاي عيد نوروز توسط نمايندگان وعلما جمع آوري شده كه هنوز تكميل نشده است كه ان شا الله بعد از تكميل شدن به درمعرض ديدتان قرار خواهد گرفت.

تداوم كار مسجد جامع

خبرهاي كه از داخل مي‌رسد حاكي از اين است كه كار مسجد جامع در دو بخش ادامه دارد. درمرحله اول ساخت نورگير مسجد شروع شده بود كه در اولويت قرار داشت وشیب بندی پشت بام مسجد جامع در حال انجام است.  طلق نور گير مسجد جامع هم توسط نمايندگان از ايران خريداري و فرستاده شد و آهنكشي و ساخت نورگير در حال انجام است.

مرحله دوم ساخت درها و پنجره‌هاي مسجد جامع است كه قراد داد آن با يك شركت درسنگ ماشه جاغوري بسته شده  و كار ساخت در و پنجره آغاز شده است. اين شركت متعهد شده كه درمدت زمان يك ماه تا چهل روز درها و پنجره ها را تحويل داده و نصب نمايند. باقي كارهاي مسجد هم به گفته مسئولين مسجد به بودجه بستگي دارد. در صورت تامين بودجه آنها آمادگي دارند كه درديگر بخش‌ها نيز كار را ادامه دهند.

Viewing all 39 articles
Browse latest View live




Latest Images